Duyuru

Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formu Kurum Geçici Vergi Beyannamesine Eklenmiştir.

DUYURU

10/03

11.10.2021

KONU:

*Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formu Kurum Geçici Vergi Beyannamesine Eklenmiştir.

 

Müşavirliğimiz tarafından yayımlanan 14.07.2021 tarihli ve 07/03 sayılı sirkülerimizde detaylı açıklamalara yer verildiği üzere GİB tarafından yayımlanan 529 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile 01.08.2021 tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dâhil) ve ilgili Tebliğ’de belirlenen mükelleflere gerçek faydalanıcı bilgisini yapma zorunluluğu getirilmişti.

Bildirim yapma yükümlülüğü getirilen kurumlar vergisi mükellefleri, gerçek faydalanıcı bilgisini geçici vergi beyannameleri ve yıllık kurumlar vergisi beyannamesi ekinde bildirmek zorunda olmakla beraber ilk bildirimin kurumlar vergisi mükellefleri dâhil bütün mükellefler ile diğer kişiler tarafından, en geç 31.08.2021 günü sonuna kadar gerçek faydalanıcı bilgisini form ile elektronik ortamda Gelir İdaresi Başkanlığına yapılması gerekmekteydi.

Bu defa 06.10.2021 tarihinde İnternet Vergi Dairesi’nde yayımlanan duyuruda “Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bildirim Formu”nun, kurum geçici vergi beyannamesine de eklendiği belirtilmiştir.

Söz konusu form, kurum geçici vergi beyannamesinin "Ekler" bölümünde "Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bilgiler" kulakçığında yer almaktadır.

İnternet Vergi Dairesi üzerinden daha önce bildirim formunu veren ve bu bildirimde beyan ettiği bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayan kurumlar vergisi mükelleflerinin, kurum geçici vergi beyannamesinin "Ekler" bölümünde yer alan "Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bilgiler" tablosuna bilgi girişi yapmasına gerek bulunmamakta olup, kulakçıkta yer alan kutucuğu işaretlemesi yeterli olacaktır.

İnternet Vergi Dairesi üzerinden bildirim formunu vermeyen veya verilen formda yer alan bilgilerinde değişiklik olan kurumlar vergisi mükelleflerinin, kurum geçici vergi beyannamesinin "Ekler" bölümünde yer alan "Gerçek Faydalanıcıya İlişkin Bilgiler" tablosuna sadece değişen bilgileri değil, tüm faydalanıcılara ait bilgileri girmeleri gerekmektedir.

 

Saygılarımızla,

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.