Gündem

Yabancı Sermayeli Şirket, Şube ve İrtibat Bürolarının 31 Mayıs’a Kadar Vermesi gereken Bilgi Formlarını Unutmayın.

Bilindiği gibi yabancı sermayeli şirket, şube ve irtibat bürolarının kuruluş ve işleyişleri 4857 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu ile 2003 yılından itibaren,  izin ve onay sisteminden bilgilendirme sistemine dönüştürülmüştür.

 

4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu uyarınca yayınlanan Uygulama Yönetmeliği’ nin 5 ve8.maddelerine istinaden yabancı sermayeli şirketler ile bunların şubeleri Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü ‘ ne yabancı sermayeli şirketlerin irtibat büroları ise Ekonomi Bakanlığı’na aşağıda sayılan belge ve bilgileri bildirmekle yükümlüdür.

 

Drudan Yabancı Yatırımlar İçin Faaliyet Bilgi Formu; Şirket ve şubelerin sermaye ve faaliyetlere ilişkin bilgileri içermekte olup; her yıl Mayıs ayı sonuna kadar, Bilanço ve Gelir Tablosu ile beraber bildirilmelidir. (EK:1)

 

Doğrudan Yabancı Yatırımlar İçin Sermaye Bilgi Formu; Sermaye hesabına yapılan ödemelere ilişkin bilgileri içermekte olup, yabancı ortakların sermaye hesabına yaptıkları ödemeyi müteakip en geç bir ay içinde bildirilmelidir. (EK:2)

 

Doğrudan Yabancı Yatırımlar İçin Hisse Devri Bilgi Formu; Mevcut yerli veya yabancı ortakların sermaye artışı yolu ile ya da kendi aralarındaki veya şirket dışındaki herhangi bir yerli veya yabancı yatırımcıya yaptıkları hisse devirlerine ilişkin bilgileri içermekte olup, her hisse değişikliğini müteakip en geç 1 ay içinde bildirilmelidir. (EK:3)

 

İrtibat Bürolarının Faaliyetlerine İlişkin Bilgi Formu; Büronun geçmiş yıl faaliyetlerine ait bilgiler ile geçmiş yıl harcamalarının yurt dışından gönderilen dövizlerle karşılandığına ilişkin bilgileri içermekte olup, her yıl Mayıs ayı sonuna kadar Ekonomi Bakanlığı’na bildirilmelidir.(EK:4)

 

 

Saygılarımızla,

EK 1  için tıklayınız - EK 1 2. sayfa için tıklayınız

EK 2  için tıklayınız.

EK 3  için tıklayınız.

EK 4  için tıklayınız.

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.