Gündem

Yeni Gelir Vergisi Tasarısı İle Kat Karşılığı İnşaat İşlerinde Vergilendirme Nasıl Olacak?

Yeni Gelir Vergisi Kanunu tasarısının 14,15,45 ve 48. Maddelerinde  arsanın kat karşılığı yada hasılat paylaşımı şeklinde müteahhite verilmesi halleri dahil  kendi arsası üzerine inşaat yapan

yada yaptıran gerçek kişilerin vergilenmesi ile ilgili hükümlere yer verilmiştir.

 

Konuyla ilgili  ayrıntılı düzenlemelerin yer aldığı sözkonusu hükümlerden anladıklarımızdan hareketle ekli tabloyu ve örneği oluşturduk.

 

Tabiatıyla,  tasarı hükümleri  yeni olup,  farklı şekilde anlaşılması ve yorumlanması da mümkündür Diğer taraftan sözkonusu hükümlerin, Kanunlaşıncaya kadar geçen sürede değişikliklere uğraması da ihtimal dahilindedir. Sadece, bu aşamada tasarının hükümleri hakkında bir fikir sahibi olmak ve konunun tartışmaya açılmasını sağlamak gayesiyle bilginize sunuyoruz.

 

Saygılarımızla,

EK-1

EK-2

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.