Gündem

Yeni Türk Ticaret Kanunu(TTK) Uyum Süreci Danışmanlık Hizmeti

AS/NEXIA TÜRKİYE sunduğu hizmetlerine Türk Ticaret Kanunu uyum süreci danışmanlık hizmetini eklemiştir. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu’nun(TTK); sermaye şirketlerine, şirketlerin kuruluş aşamasından başlayarak ortaklık yapısına, yönetim biçimine, şirket raporlama standartlarına, organizasyon yapısına, bilgi teknolojilerine ve şirketlerin yeniden yapılandırılmasına kadar birçok köklü hukuki ve mali yenilikler ve uyulması gereken yükümlülükler getirmiştir.

AS/NEXIA TÜRKİYE olarak uzman personelimizle, tüm şirketler ve yeni yatırım planları bulunan girişimcilere yardımcı olmak amacıyla aşağıdaki hizmetleri sunmaktayız;

AS/NEXIA TÜRKİYE’nin genel olarak vereceği danışmanlık hizmeti, 2012 yılında sağlanacak olup bu hizmeti alacak şirketlerin 2013 yılında muhasebe-raporlama alt yapısının TMS’ye uyumunu sağlayacak ön hazırlıkların ve 2012 kapanış işlemlerinin TMS ‘ye uygun olarak gerçekleşmesini sağlayacak şekilde konusunda uzman danışmanlar tarafından yürütülerek ve şirket yetkilileri ile organize edilecek zaman planına uygun olarak gerçekleştirilecektir.

1-) TTK Uyum Süreci Danışmanlığı


  TMS-TFRS'YE GEÇİŞTE VERDİĞİMİZ HİZMETLER

  •      TMS-TFRS uygulamalarının şirket/(Grup) mali tablolarına etkilerinin tespiti
  •      Şirket/(Grup) muhasebe politikalarının TMS/TFRS uygulamaları açısından belirlenmesi
  •      TMS-VUK mutabakatının yapılması

2-) TMS-TFRS Eğitimleri

  •      Şirket içi eğitimler
  •      Solo-konsolidasyon veya grup raporlarının TMS/TFRS uygulamalarına intibakı
  •      Kobiler için TMS/TFRS uygulamarına geçişte destek verilmesi

3-)TTK Uyum Sürecinde Bilgi Teknolojileri(IT) Danışmanlığı

  •      Bilgi teknolojilerinin ve süreçlerinin TMS/TFRS ile uyumumun değerlendirilmesi

4-) Şirketlerin yeniden yapılandırılmasında yönetim danışmanlığı


5-) Bağımsız denetim hizmeti


6-) TTK-Hukuksal Uyum Süreci Danışmanlığı

  •      Anlaşmalı olduğumuz hukuk bürolarıyla birlikte TTK’nın getirdiği bütün hukuksal yeniliklerin ve düzenlemelerin sağlanması

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.