Gündem

6552 Sayılı “Torba Yasa” İle Taşeron İşçilere Getirilen Maaş Güvencesi

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak da bilinen İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun (No:6552) 11 Eylül 2014 tarihli Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Söz konusu kanunla yapılan değişiklik ile taşeron işçilerin İş Kanunu’ndan doğan asıl işveren – alt işveren ilişkisi kapsamında ücret alacaklarının ödenip ödenmediğinden asıl işveren sorumlu tutulmuştur.

4857 sayılı İş Kanununun 2 nci maddesinin altıncı bendinde asıl işveren-alt işveren tanımları yapılmış olup ilgili kanun maddesi şu şekildedir:

"Bir işverenden, işyerinde yürüttüğü mal veya hizmet üretimine ilişkin yardımcı işlerinde veya asıl işin bir bölümünde işletmenin ve işin gereği ile teknolojik nedenlerle uzmanlık gerektiren işlerde iş alan ve bu iş için görevlendirdiği işçilerini sadece bu işyerinde aldığı işte çalıştıran diğer işveren ile iş aldığı işveren arasında kurulan ilişkiye asıl işveren-alt işveren ilişkisi denir. Bu ilişkide asıl işveren, alt işverenin işçilerine karşı o işyeri ile ilgili olarak bu Kanundan, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan yükümlülüklerinden alt işveren ile birlikte sorumludur." hükmüne yer verilmiştir.

Aynı kanunun Kamu makamlarının ve asıl işverenlerin hakedişlerinden ücreti kesme yükümlülüğü başlıklı 36 nci maddesinin beşinci fıkrası 6552 sayılı kanun ile değiştirilerek,  asıl işverenlere, alt işverenlere iş vermeleri halinde, bunların işçilerinin ücretlerinin ödenip ödenmediğini işçinin başvurusu üzerine veya aylık olarak re’sen kontrol etme ve varsa ödenmeyen ücretleri hak edişlerinden keserek işçilerin banka hesaplarına yatırma yükümlülüğü getirilmiştir.

4857 sayılı İş Kanunu’nun 36. maddesinin 5. Fıkrasında yapılan bu değişiklik ile taşeron çalıştırsan işverenlere taşeron işçilerin (alt işverenin işçilerinin) ücretlerinin ödenip ödenmediğini aylık olarak kontrol etme ve ödenmemişse alt işverenin hak edişinden kesip işçiye ödeme yükümlülüğü getirilmiştir. Maddenin eski halinde bu özel işyerlerine ihtiyari olarak kullanılabilen bir yetki olarak verişmişken yeni halinde tüm işverenlere ( kamu- özel)bir zorunluluk haline getirilmektedir.

Zorunluluk kapsamında asıl işverenler, iş verdikleri alt işverenlerin işçilerinin ücret alacaklarını kontrol ederek taşeron işletmelere ödemelerde bulunmaları yerinde olup, alt işveren ile ona bağlı işçileri arasında ileride yaşanabilecek ücret alacaklarından doğan anlaşmazlıklarda sorumlu tutulmalarını önleyecektir.

 

22.09.2014

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.