Gündem

Radyo Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununda Torba Yasa İle Yapılan Değişiklikler

RADYO TELEVİZYON KURUMU GELİRLERİ KANUNUNDA

TORBA YASA İLE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak da bilinen İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun (No:6552)  ile 15/2/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ve 4/12/1984 tarihli ve 3093 sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunun’da aşağıda belirtilen bazı değişiklikler yapılmıştır:

1) Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununun 3. Maddesinin başlığı “Cihazların imalat ve ithalatı” şeklinde değiştirilmiş ve Kanun’un 1. maddesinde belirtilen cihazları imal edenler için satıştan önce bandrol ve etiket alınma zorunluluğu, cihazların ithalinde ise cihazlar serbest dolaşıma girdiğinde bandrol ve etiket alınma zorunluluğu getirilmiştir.

Bu bandrol veya etiketler Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu tarafından veya bu Kurumun yetkili kılacağı diğer kurum veya kuruluşlar tarafından verilecektir.

2) 15/2/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nda düzenlenmiş olan  Medya hizmet sağlayıcılarının, her takvim ayı içinde elde ettikleri ticari iletişim gelirlerini beyan ettikleri beyanname verme süresi, takip eden ayın yirmisinden, takip eden ayın son gününe şeklinde değiştirilmiştir.

 

Yukarıda belirtilen beyannameyi süresinde vermeyen medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında, beşbin Türk Lirası; bilgi verme ve ibraz yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirmeyen veya eksik yerine getiren medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ile ticari iletişim gelirinin elde edilmesine aracılık yapanlar hakkında, onbin Türk Lirası tutarında idari para cezası kesilecektir. Bu fıkra uyarınca kesilecek ceza, radyo kuruluşları hakkında yüzde elli oranında uygulanacaktır. 6552 Sayılı Kanun’la Beyannamenin kanuni süresinden sonraki ilk otuz gün içinde verilmesi hâlinde yukarıda belirlenen ceza tutarı 1/10 oranında, devam eden otuz gün içinde verilmesi hâlinde ceza tutarı 1/5 oranında, devam eden günlerde verilmesi halinde ise ceza tutarının tam olarak uygulanacağı yönünde düzenleme yapılmıştır.

 

3) Ayrıca yayın lisans ücretinin birinci taksitinin lisans belgesinin verilmesinden önce ödenmek koşuluyla, kalan taksitler takip eden her yılın Şubat ayının son gününe kadar ödenecek şekilde on eşit taksitte; yayın iletim yetkilendirme ücreti, yetki belgesinin verilmesini müteakip altı ay içinde eşit taksitlerle alınacaktır.

 

4) Bu kanun kapsamında yapılacak icra takiplerinde Ankara İcra Daireleri yetkili kılınmıştır.

 

            09.10.2014, İstanbul

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.