Sirküler

406 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği yayımlandı.

Yıl: 
2011

SİRKÜLER
03/02
 
03/03/2011
 
KONU :
* 406 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği yayımlandı.
 
406 SIRA NO’LU VUK GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI:
2 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 406 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği sirkülerimiz ekinde sunulmuş olup, yapılan açıklama ve düzenlemeler ana başlıklarıyla şu şekildedir:
1. Noterlerin tasdik ettikleri defterler ve VUK kapsamındaki belgelerle ilgili bilgileri elektronik ortamda göndermelerine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.
2. Turizm organizasyonu faaliyetinde bulunan mükelleflerin düzenledikleri turlara ait vasıtalarda bulunması gereken belgelerle ilgili düzenleme yapılmıştır.
3. Müşterilerin kendilerine servis esasına göre yemek hizmeti verilen işyerlerinde müşteriye, sipariş ettiği ürünleri takip etmesi ve alması için verilen belgeleri üreten cihazların,
01 Temmuz 2011 tarihinden itibaren ödeme kaydedici cihazlara bağlı olarak kullanılması zorunluluğu getirilmiştir.
 
4. Şehirler arasında karayoluyla yapılan yolcu taşıma işiyle uğraşan mükelleflerin yolcu taşıma biletlerini bir nüsha ve dip koçanlı olarak (iki parçalı) düzenleyebilmeleri imkanı getirilmiştir.
 
5. 1. Spor Toto teşkilatı bayilerinin komisyon ve ödeme primlerindeki belge düzeni ile ilgili düzenleme yapılmıştır.
 
5.2. Türkiye Jokey Kulübü bayilerinin komisyon ve ödeme primlerindeki belge düzeni ile ilgili düzenleme yapılmıştır.
 
5.3. Şans oyunlarındaki belge düzeni ile ilgili yukarıdaki iki düzenlemeye ait ortak açıklamalara yer verilmiştir.
6. Sinema filmlerinin amortisman oranı (tebliğin yayımı tarihinden itibaren aktifleştirilen sinema filmlerine uygulanmak üzere) ilk yıl %85 ve ikinci yıl %15 olarak belirlenmiştir.
7. Kesin mizan bilgilerinin gönderilmesiyle ilgili 403 Sıra No’lu VUK Genel Tebliğinde değişiklik yapılmıştır. Değişiklik, bildirim verme süresi 1 Mart 2011 den önce sona eren mükellefler için yapılmış olup, bu durumda olan mükelleflerin bildirim verme süreleri 2010 yılı için uzatılmıştır. Dolayısıyla bu kapsama girmeyen mükelleflerin bu bildirimi verme sürelerinde bir değişiklik yoktur. 403 No’lu tebliğ 20.01.2011 Tarih ve 01/16 sayılı sirkülerimiz ekinde mevcuttur.
 
 
SAYGILARIMIZLA.
 

EkBoyut
SİRKÜLER-03-02-406 Sıra No'lu VUK Genel Tebliği yayımlandı.doc 428.5 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.