Sirküler

Emlak Vergisi Genel Tebliği (Seri No 57) yayımlandı.

Yıl: 
2011
 
 
SİRKÜLER
07/09
 
29/07/2011
 
 
KONU :
 
* Emlak Vergisi Genel Tebliği (Seri No 57) yayımlandı.
 
EMLAK VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ( SERİ NO:57) YAYIMLANDI:
 
57 Seri No’lu Emlak Vergisi Genel Tebliği 27 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmış olup sirkülerimizin son bölümünde yerverilmiştir.
 
Sözkonusu genel tebliğ aşağıdaki şekilde özetlenebilir:
 
* Emlak vergisi ile ilgili olarak mükelleflerce verilmesi gereken bildirimler yeniden
düzenlenmiştir. Yeniden düzenlenen emlak vergisi bildirim örnekleri sirkülerimiz ekindedir.
* Emlak vergisi mükelleflerinden emlâk vergisi bildirimi dışında tapu sureti, kimlik fotokopisi, vergi kimlik numarasını gösteren belge, elektrik ve su abone belgesi, yapı kullanma izin belgesi, m2 cetveli veya başkaca bir belge talep edilmeyecektir.
* Gayrimenkulün devri halinde devredenden herhangi bir belge istenmeksizin mükellefiyeti ertesi yıl başından itibaren silinecektir.
* Özürlülere ait indirimli (sıfır) oranlı bina vergisi uygulaması için istenilen belgeler açısından bu kapsamdaki mükelleflere kolaylıklar getirilmiştir.
 
* Hiçbir geliri olmayan mükelleflerin indirimli vergi oranından yararlanmaları için vermeleri gerekli taahhüt belgesi dışında başkaca bir belge istenilmeyecektir.
* İndirimli (sıfır) oranlı bina vergisi uygulamasından yararlananların vereceği form veya taahhüt belgesindeki ifade “Bu mesken muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanılmaktadır.” şeklinde değiştirilmiştir.
Saygılarımızla.
 
 
 
 
 
 
EkBoyut
EMLAK VERGİSİ 57 SERİ NOLU GENEL TEBLİĞ YAYINLANDI.doc 418.5 KB
Bildirimler.xls 528.5 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.
Bildirimler.xls
EMLAK VERGİSİ 57 SERİ NOLU GENEL TEBLİĞ YAYINLANDI.doc

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.