Sirküler

Gümrük beyannameleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklaması.

Yıl: 
2011
SİRKÜLER
09/02
 
08/09/2011
 
 
KONU :
* Gümrük beyannameleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklaması.
 
GÜMRÜK BEYANNAMELERİ HAKKINDA GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NIN AÇIKLAMASI:
 
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 27 Haziran 2011 tarihli “Gümrük İdareleri Tarafından Kağıt Ortamında Gümrük Beyannamesi Düzenlenmesine Ve Kamu Kurumlarının Gümrük Beyannamesi Örneklerinin Kağıt Ortamda Ve Islak İmzalı İbrazına Yönelik Taleplerinin Karşılanmasına Son Verilmesine İlişkin Genel Yazı ” başlıklı genel yazısı sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
Bu gelişmeler göz önüne alındığında, ihraç kayıtlı mal teslim eden imalatçıların sözkonusu genel yazıda da içeriği belirtilen 99 Seri No’lu KDV Genel Tebliğinde düzenlenmiş olan onaylı yazıyı ihracatçı firmalardan almalarının özellikle önemli hale geldiği anlaşılmaktadır.
 
KDV iadesiyle ilgili bazı listelerin internet ortamında gönderilmesine ilişkin açıklamaların yer aldığı 60 No’lu KDV Sirkülerinin “6.2” bölümünün de dikkate alınacağı kuşkusuzdur.
 
 

Saygılarımızla.

EkBoyut
SİRKÜLER-09-02-Gümrük beyannameleri hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklaması.doc 397 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.