Sirküler

* KDV oranlarını belirleyen kararda değişiklik yapıldı.

Yıl: 
2011
 
 
SİRKÜLER
04/11
 
29/04/2011
 
KONU :
* KDV oranlarını belirleyen kararda değişiklik yapıldı.
* Tahsilat İşlemleri Gümrük Genel Tebliği (Seri No:1) yayımlandı.
 
 
1. KDV ORANLARINI BELİRLEYEN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI:
 
Mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarını belirleyen 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nda, 28 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2011/1673 sayılı Kararla bir değişiklik yapılmıştır.
 
Yapılan değişiklik; halen % 1 KDV oranına tabi mal ve hizmetleri içeren “1” sayılı listenin altıncı sırası ile ilgilidir. Sözkonusu sıranın yeni hali aşağıdaki şekildedir:
 
“6- İlgili mevzuata göre toptancı hallerinde faaliyette bulunanlara ve bunlar tarafından gerçek usule tabi katma değer vergisi mükelleflerine yapılan taze sebze ve meyve (mamulleri hariç) teslimleri,"
6. Sıranın eski hali ise şu şekildeydi:
“24.06.1995 tarihli ve 552 sy KHK ye göre toptancı hallerinde faaliyette bulunanlara ve bunlar tarafından gerçek usule tabi katma değer vergisi mükelleflerine yapılan taze sebze ve meyve (mamulleri hariç) teslimleri,"
 
Görüldüğü gibi, yapılan değişiklik ““24.06.1995 tarihli ve 552 sy KHK ye göre”  ibaresinin kaldırılarak yerine “İlgili mevzuata göre” ifadesinin eklenmiş olmasından ibarettir.
 
2.TAHSİLAT İŞLEMLERİ GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:1) YAYIMLANDI:
 
22 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Tahsilât İşlemleri Gümrük Genel Tebliği (Seri No: 1)’nde;
hiç alınmadığı veya noksan alındığı belirlenen gümrük vergilerinin tahakkuku, tebliği, tahsilâtı ile gümrük vergileri ve para cezalarının tecili, taksitlendirilmesi, geri verilmesi ve kaldırılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.
 
Sözkonusu genel tebliğ sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
SAYGILARIMIZLA.
 
 
 
EkBoyut
SİRKÜLER-04-11 EK.doc 391.5 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.
SİRKÜLER-04-11 EK.doc

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.