Sirküler

Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi zorunluluğu getirildi.

Yıl: 
2011
SİRKÜLER
01/16
 
20/01/2011
 
KONU :
* Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi zorunluluğu getirildi.
 
 
KESİN MİZAN BİLGİLERİNİN İNTERNET ORTAMINDA GÖNDERİLMESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ:
 
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 19 Ocak 2011 tarihli ve 27820 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 403 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile; 
2010 ve sonrası yıllar için geçerli olmak üzere bilanço usulüne göre defter tutan gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine kesin mizan bilgilerini tebliğ ekindeki formatla gönderme yükümlülüğü getirilmiştir.
 
Bankalar, sigorta şirketleri ile emeklilik şirketleri ve emeklilik yatırım fonları, faktoring şirketleri, finansal kiralama şirketleri, finansman şirketleri, SPK mevzuatına göre kurulan menkul kıymet yatırım fonları ve ortaklıkları ile aracı kurumlar, gelir ve kurumlar vergisinden muaf olanlar bu bildirimi verecekler kapsamına alınmamıştır.
 
Kesin mizan Bildirim Formatı tebliğ ekinde mevcut olup, bu bildirimin;
 
* gelir vergisi mükelleflerince 1 – 31 Mart tarihleri arasında,
* kurumlar vergisi mükelleflerince 1-30 Nisan tarihleri arasında,
 
elektronik  ortamda gönderilmesi gerekmektedir.
 
Buna göre; örneğin kurumlar vergisi mükellefleri 2010 yılına ilişkin Kesin Mizan Bildirim Formatı’nı 1 Nisan – 30 Nisan 2011 tarihleri arasında internet ortamında göndermek zorundadır.
 
Konuyla ilgili diğer hususlar sözkonusu genel tebliğde yeralmaktadır.
 
403 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği aşağıda, elektronik ortamda gönderilmesi gereken Kesin Mizan Bildirim Formatı ise sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
SAYGILARIMIZLA.
 

 

EkBoyut
SİRKÜLER-01-16 EK.xls 68.5 KB
SİRKÜLER-01-16-Kesin mizan bilgilerinin internet ortamında gönderilmesi zorunluluğu getirildi.doc 385.5 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.