Sirküler

Motorlu taşıtlar vergisi tutarları yeniden değerleme oranında arttırıldı.

Yıl: 
2011
 
SİRKÜLER
12/05
26/12/2011
 
 
KONU :
* Motorlu taşıtlar vergisi tutarları yeniden değerleme oranında arttırıldı.
 
MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI YENİDEN DEĞERLEME ORANINDA ARTTIRILDI:
 
Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’na ekli (I), (II) ve (IV) sayılı tarifelerde yer alan taşıtlar için 2012 yılında uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları; 2011 yılı için ilan edilen yeniden değerleme oranı dikkate alınarak belirlenmiş olup, 26 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 39 Seri No’lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği ile duyurulmuştur.
 
Diğer taraftan; 2004/8327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca; (I) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için, yıllar itibarıyla uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarları, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin %5'ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacaktır. 20 Aralık 2006 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 28 Seri No'lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği’nde sözkonusu uygulamadan yararlanmak için mükellefçe yapılması gereken işlemler belirtilmiştir.
 
39 Seri No'lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği sirkülerimiz ekindedir.
 
Saygılarımızla.
EkBoyut
SİRKÜLER-12-05-Motorlu taşıtlar vergisi tutarları yeniden değerleme oranında arttırıldı.doc 442 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.