Sirküler

Ticari defterler elektronik ortamda tutulabilecektir.

Yıl: 
2011
SİRKÜLER
12/01
14/12/2011
 
 
KONU :
* Ticari defterler elektronik ortamda tutulabilecektir.
 
 
TİCARİ DEFTERLER ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULABİLECEKTİR:
 
Maliye Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanarak 13 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Sıra No’lu Elektronik Defter Genel Tebliğinde; 
Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu’na göre tutulması zorunlu olan ticari defterlerin elektronik ortamda oluşturulması, kaydedilmesi, muhafazası ve ibrazına ilişkin usul ve esaslar açıklanmıştır.
 
Sözkonusu düzenleme isteğe bağlı olup, dileyen mükellefler genel tebliğdeki şartları sağlamak ve gerekli izni almak suretiyle kağıt yerine elektronik ortamda defter tutabileceklerdir. Uygulama, 1 Ocak 2012 den itibaren başlayacak olup, konuyla ilgili format ve standartlar www.edefter.gov.tr adresinde mevcuttur.
 
Adı geçen genel tebliğ ekte sunulmuştur.
 
Saygılarımızla.
EkBoyut
SİRKÜLER-12-01-Ticari defterler elektronik ortamda tutulabilecektir.doc 454 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.