Sirküler

Yıllık beyannamede ücret gelirleri ile diğer gelir unsurlarının birlikte yer alması halinde gelir vergisinin nasıl hesaplanacağı açıklandı.

Yıl: 
2011
SİRKÜLER
02/11
 
28/02/2011
 
 
KONU :
* Yıllık beyannamede ücret gelirleri ile diğer gelir unsurlarının birlikte yer alması halinde gelir vergisinin nasıl hesaplanacağı açıklandı.
 
 
YILLLIK BEYANNAMEDE ÜCRET GELİRLERİ İLE DİĞER GELİR UNSURLARININ BİRLİKTE YERALMASI HALİNDE GELİR VERGİSİNİN NASIL HESAPLANACAĞI AÇIKLANDI:
 
Bilindiği üzerev tam mükellefiyette, Türkiye’de tevkifat yoluyla vergilendirilmiş bir işverenden elde edilmiş ücret gelirlerinin tutarı ne olursa olsun yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmemektedir. Buna karşılık aynı yıl içinde birden fazla işverenden Türkiye’de tevkifat yoluyla vergilendirilmiş ücret geliri elde edilmesi ve (birincisi hariç) ücret gelirleri toplamının gelir vergisi tarifesinin 2. dilimi sınırını aşması halinde (2010 yılı gelirleri için 22.000 TL) tüm ücret gelirleri yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilecektir.
 
Öte yandan; Türkiye’de tevkifata tabi tutulmamış ücret gelirleri ise bu sınıra bakılmaksızın yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilecektir.
 
Bilindiği üzere, 6009 sayılı Kanunla gelir vergisi tarifesi değiştirilerek, 50.000 TL- 76.200 TL gelir aralığındaki gelirlerde ücretler lehine 8 puanlık düşük vergi oranı uygulanması sağlanmıştır.
 
Ücret gelirleri ile diğer gelir unsurlarının aynı yıllık beyannamede yeralması halinde gelir vergisinin ne şekilde hesaplanacağı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan 25 Şubat 2011 tarihli Gelir Vergisi Sirküleri/75 de açıklanmış olup ekte sunulmuştur.
 
SAYGILARIMIZLA.
 
 
 
 
 
 
 
EkBoyut
SİRKÜLER-02-11-Yıllık beyannamede ücret gelirleri ile diğer gelir unsurlarının birlikte yer alması halinde gelir vergisinin nasıl hesaplanacağı açıklandı.docx 347.39 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.