Sirküler

118 No’lu KDV Genel Tebliği yayımlandı.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
05/04
 
16/05/2012
 
 
 
KONU :
* 118 No’lu KDV Genel Tebliği yayımlandı.
 
 
118 NO’LU KDV GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI:
 
16 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 118 Seri No’lu KDV Genel Tebliğinde yapılan açıklamaları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:
 
* KDV Kanunu’nun Geçici 29. Maddesindeki İstisna İle İlgili Açıklamalar:
 
6288 sayılı Kanunla KDV Kanunu’na eklenen geçici 29.Madde ile; 3996 sayılı Kanuna göre yap-işlet-devret modeli çerçevesinde gerçekleştirilecek projeler ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu’nun ek:7. Maddesine göre YPK tarafından kiralama karşılığı yaptırılmasına karar verilen sağlık tesislerine ilişkin projelerden 4 Nisan 2012 tarihinde önce ihale veya görevlendirme ilanı yayımlanmış ancak teklif alınmamış olanlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar ihale veya görevlendirme ilanı yayımlanacak olanların; ihale edilmesi ile görevlendirilen veya projeyi üstlenenlere yatırım döneminde proje kapsamında yapılan mal teslimleri ve hizmet ifaları KDV den istisna edilmiştir. 118 Seri No’lu KDV Genel Tebliğinde sözkonusu istisna ile ilgili açıklamalara yerverilmiştir.
 
* Türkiye’de İkamet Etmeyen Yolculara KDV İstisnası Kapsamındaki Teslimler:
 
KDV Kanunu’nun 11/1-b Maddesindeki Türkiye’de ikamet etmeyen yolcuların satın alarak Türkiye dışına götürdükleri mallara ilişkin KDV istisnasıyla ilgili usul ve esasların belirlendiği 43 Seri No’lu KDV Genel Tebliğinde değişiklik yapılarak; Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli I sayılı listede yer alan mallar bu istisna kapsamı dışına çıkarılmıştır. ( Sözkonusu listede; akaryakıt, solvent, madeni yağlar vb. bulunmaktadır)
 
* KDV Tevkifatına İlişkin 117 No’lu KDV Genel Tebliğindeki Örneğin Düzeltilmesi:
 
Sözkonusu tebliğin; mal iadeleri, hizmetin gerçekleşmemesi gibi nedenlerle tevkifata tabi işlem bedelinin düzeltilmesine ilişkin açıklamalarının yer aldığı “4.2.2.” bölümündeki örnek düzeltilmiştir. Düzeltmenin nedeni; fason konfeksiyon işlerinde tevkifat oranı 5/10 iken eski örnekte yanlışlıkla 9/10 oranına göre hesaplama yapılmış olmasıdır.
 
118 Seri No’lu KDV Genel Tebliği ekte sunulmuştur.
 
Saygılarımızla.
 
 

 

EkBoyut
SİRKÜLER-05-04-118 No'lu KDV Genel Tebliği yayımlandı.doc 407 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.