Sirküler

Bazı ödemelerle ilgili tevkifat oranları belirlendi.

Yıl: 
2012

SİRKÜLER
06/17
 
02/07/2012
 
 
KONU :
 
 
* Bazı ödemelerle ilgili tevkifat oranları belirlendi.
 
 
BAZI ÖDEMELERLE İLGİLİ TEVKİFAT ORANLARI BELİRLENDİ:
 
6322 sayılı Kanunla Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nda yapılan düzenlemeler paralelinde 2012/3332 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bu kapsamdaki teslim ve hizmetlerle ilgili ödemelere ilişkin tevkifat oranları belirlenmiştir. (30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete)
 
Sözkonusu Bakanlar Kurulu Kararı sirkülerimiz ekinde sunulmuş olup, aşağıdaki şekilde özetlenebilir:
 
Yabancı devletlere, yabancı kamu idare ve kuruluşları ile uluslararası kuruluşlara ait diplomatik statüsü bulunmayan gayrimenkullerin kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemelerinden %20 oranında gelir vergisi tevkifatı yapılacaktır. ( 30 Haziran 2012 tarihinden itibaren)
 
Gelir Vergisi Kanunu’nun 47 nci maddesinde yazılı şartları haiz olanlardan kendi ürettikleri ürünleri satanlara münhasır olmak üzere el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bunlar gibi geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyette bulunanlara emtia bedelleri veya bu emtianın imalinde ödenen hizmet bedelleri üzerinden %2 oranında gelir vergisi tevkifatı yapılacaktır. ( 30 Haziran 2012 tarihinden itibaren)
 
Başbayiler hariç olmak üzere, 14/3/2007 tarihli ve 5602 sayılı Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan şans oyunlarına ilişkin olarak; bilet, kupon ve benzerlerini satanlara, düzenlenen her türlü bahis ve şans oyunlarının oynatılmasına aracılık edenlere, diğer kişilerce çıkartılan bu nitelikteki biletleri satanlara yapılan komisyon, prim ve benzeri ödemelerden %15 oranında gelir ve kurumlar vergisi tevkifatı yapılacaktır. ( 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren)
 
Saygılarımızla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EkBoyut
SİRKÜLER-06-17-Bazı ödemelerle ilgili tevkifat oranları belirlendi.docx 391.64 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.