Sirküler

* Hisse senedi yoğun fonların tevkifat oranı %0 olarak belirlendi. * Bazı malların ÖTV tutarları yeniden belirlendi.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
05/05
 
18/05/2012
 
 
 
KONU :
* Hisse senedi yoğun fonların tevkifat oranı %0 olarak belirlendi.
* Bazı malların ÖTV tutarları yeniden belirlendi.
 
 
HİSSE SENEDİ YOĞUN FONLARIN TEVKİFAT ORANI %0 OLARAK BELİRLENDİ:
 
Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67. Maddesiyle ilgili Kararda yapılan değişiklikle; hisse senedi yoğun fonların katılma belgelerinden elde edilen kazançlardan yapılacak gelir vergisi tevkifatının oranı % 0 olarak belirlenmiştir. (18 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2012/3141 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı)
 
Değişiklik Kararı, yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş olup sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
BAZI MALLARIN ÖTV TUTARLARI YENİDEN BELİRLENDİ:
 
18 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2012/3172 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile (yayımı tarihinden geçerli olmak üzere) Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (A) ve (B) cetvellerinde yer alan bazı mallara ilişkin özel tüketim vergisi tutarları yeniden tespit edilmiştir.
Sözkonusu Karar, ekte sunulmuştur.
Saygılarımızla.
 
 

 

EkBoyut
SİRKÜLER-05-05-Hisse senedi yoğun fonların tevkifat oranı %0 olarak belirlendi.doc 1.14 MB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.