Sirküler

Kara ve deniz taşımacılığında elektronik yolcu bileti ve listesi düzenlenmesi hakkında genel tebliğ yayımlandı.

Yıl: 
2012
 
SİRKÜLER
06/13
 
26/06/2012
 
 
KONU :
 
* Kara ve deniz taşımacılığında elektronik yolcu bileti ve listesi düzenlenmesi hakkında genel tebliğ yayımlandı.
 
 
KARA VE DENİZ TAŞIMACILIĞINDA ELEKTRONİK YOLCU BİLETİ VE LİSTESİ DÜZENLENMESİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:
 
Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan 415 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde;
kara ve deniz yolu ile şehirlerarası veya uluslararası yolcu taşımacılığı işi ile uğraşan mükelleflerin, elektronik ortamda bilet ve yolcu listesi düzenlemeleri, düzenledikleri elektronik biletleri yolcularına iletmeleri ve bu vesikaları muhafaza ve ibraz etmelerine ilişkin usul ve esaslar açıklanmıştır.
 
415 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ektedir.
 
Saygılarımızla.

 

EkBoyut
SİRKÜLER-06-13- Kara ve deniz taşımacılığında elektronik yolcu bileti ve listesi düzenlenmesi hakkında genel tebliğ yayımlandı.doc 435 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.