Sirküler

Yabancı sermayeli şirketlerin taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinmeleri hakkında yönetmelik yayımlandı.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
08/06
 
16/08/2012
 
 
KONU:
 
* Yabancı sermayeli şirketlerin taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinmeleri hakkında yönetmelik yayımlandı.
 
YABANCI SERMAYELİ ŞİRKETLERİN TAŞINMAZ VE SINIRLI AYNİ HAK EDİNMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI:
 
18 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6302 sayılı Kanunla, 2644 sayılı Tapu Kanunu’nda bazı değişiklikler yapılmıştır. 36. Maddede yapılan düzenleme uyarınca; yabancı gerçek ve tüzel kişilerin % 50 hissesine yada daha fazlasına sahip oldukları yada yönetim hakkına haiz kişilerin çoğunluğunu atama hakkına sahip oldukları Türkiye’de kurulu şirketler sadece ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet konularını yürütmek üzere taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinebileceklerdir. Bu hükümler; yabancıların yukarıda belirtilen şekilde sahip oldukları Türkiye kurulu şirketlerin yine Türkiye’de başka şirketlere iştirak etmiş olmaları halinde yabancı yatırımcının nihai payının doğrudan yada dolaylı olarak % 50 yi aşması halinde bu şirketler için de geçerli olacaktır.
 
Öte yandan, askeri bölgeler ve özel güvenlik bölgelerindeki alımlarda özel izinler gereklidir.
 
36. Maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Ekonomi Bakanlığı’nca 16 Ağustos 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte belirlenmiş olup, sözkonusu yönetmelik ekte sunulmuştur.
 
Saygılarımızla.
EkBoyut
SİRKÜLER-08-06-Yabancı sermayeli şirketlerin taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinmeleri hakkında yönetmelik yayımlandı.docx 174.32 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.