Sirküler

Yatırım indirimi endeksleme oranı.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
04/10
 
26/04/2012
 
 
KONU :
* Yatırım indirimi endeksleme oranı.
 
YATIRIM İNDİRİMİ ENDEKSLEME ORANI
 
2011 Yılından devreden yatırım indirimi istisnasının 2012 yılının 1. geçici vergi dönemi sonu itibariyle endekslenmesinde dikkate alınacak oranlar aşağıdaki şekildedir:
 
A. Geçici 61 İnci Madde Kapsamındakilerde:
Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 61 inci madde kapsamında aynı Kanunun 4842 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılmadan önceki Ek 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 ncı maddeleri çerçevesinde
yapılan yatırımlar nedeniyle hesaplanan ve kazanç yetersizliği dolayısıyla kullanılamayıp sonraki yıllara devreden yatırım indirimi tutarları yeniden değerleme oranında arttırılarak dikkate alınmaktadır.
 
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan 25 Nisan 2012 tarihli 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri/23 ile; 2012 yılı 1. geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden değerleme oranı % 3,05 olarak açıklanmıştır. Sözkonusu Başkanlık sirküleri ekte sunulmuştur.
 
B. 19 uncu Madde Kapsamında Yapılan Yatırımlarda:
 
Gelir Vergisi Kanununun mülga 19 uncu maddesi kapsamında yapılan yatırımlar üzerinden hesaplanan ancak kazanç yetersizliği nedeniyle kullanılamayıp sonraki yıla devreden yatırım indirimi tutarları üretici fiyatları genel endeksinde meydana gelen artış oranında arttırılarak dikkate alınmaktadır
 
2012 yılının 1. geçici vergi dönemine  ilişkin olarak uygulanacak olan artış oranı müşavirliğimizce % 0,65  olarak hesaplanmıştır.
 
 
Saygılarımızla.
 

 

EkBoyut
SİRKÜLER-04-10-Yatırım indirimi endeksleme oranı.doc 360.5 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.