Sirküler

Yatırımlarda Devlet yardımları hakkında karar yayımlandı.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
06/07
 
21/06/2012
 
 
KONU :
* Yatırımlarda Devlet yardımları hakkında karar yayımlandı.
 
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR YAYIMLANDI:
 
15 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6322 sayılı Kanunla; yatırım teşvik belgeli yatırımlara vergi ve sosyal sigorta primi avantajı getiren bazı yasal düzenlemeler yapılmıştı.
 
Kanunla yapılan bu düzenlemeler de dikkate alınarak Bakanlar Kurulu’nca 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar yayımlanmıştır. (19 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete)
 
Sözkonusu karar hükümlerinden faydalanabilmek için yatırım teşvik belgesi alınması şarttır.
Teşvik sistemi açısından; genel, bölgesel, büyük ölçekli ve stratejik yatırımların teşviki olmak üzere dört ana grup oluşturulmuştur. Karar eklerinde; yatırım teşvik uygulamalarında bölgeler, bölgesel desteklerin uygulanmasıyla ilgili tablolar, büyük ölçekli yatırımlar, teşvik edilmeyecek veya teşviki belirli şartlara bağlı yatırım konuları, demir çelik ürünleri tablosu yeralmaktadır.
 
2012/3305 sayılı Karar ile birlikte daha önce yayımlanmış olan 2009/15199 sayılı Karar yürürlükten kaldırılmış olup, yeni Kararın yayımından önce belge için müracaat etmiş olanlar ile daha önceki Karara göre yatırım teşvik belgesi almış olanlar için Geçici 1. ve Geçici 2. Maddede yapılan açıklamalara dikkat edilmelidir.
 
Sözkonusu karar ve ekleri sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.
 
Saygılarımızla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

EkBoyut
SİRKÜLER-06-07 EKİ-Teşvik Kararı Ve Ekleri.zip 94.56 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.