Sirküler

Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu hakkında genel tebliğ yayımlandı.

Yıl: 
2012
SİRKÜLER
04/07
 
11/04/2012
 
 
KONU :
* Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu hakkında genel tebliğ yayımlandı.
YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ KULLANMA ZORUNLULUĞU HAKKINDA GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI:
KDV Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanunla İlgili 69 Seri No’lu Genel Tebliğde yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar hakkında düzenleme ve açıklamalar yapılmıştır. (11 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazete)
Sözkonusu genel tebliğ ile; mükelleflerin ellerindeki mevcut cihazlar yerine yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmaları için bir geçiş süreci öngörülmüştür. Buna göre;
Üretici veya ithalatçı firmalar tarafından 3100 Sayılı Kanunla ilgili önceki mevzuata göre üretmek üzere geliştirilen ödeme kaydedici cihaz modelleri 31 Aralık 2012 tarihine kadar onaylanabilecektir. Ancak modelleri onaylanan ödeme kaydedici cihazların onay süresi 31 Aralık 2012 tarihinden sonra uzatılmayacaktır.
 
Mükellefler önceki mevzuat hükümlerine tâbi ellerindeki ödeme kaydedici cihazlarını, 31 Aralık 2015 tarihini geçmemek üzere mali hafızaları doluncaya kadar kullanabileceklerdir. 1 Ocak 2013’ten itibaren geçerli olmak üzere, bu süre içerisinde mali hafızaları dolan ödeme kaydedici cihazlara, yeni mali hafıza takılmayacak ve cihaz 60 Seri No’lu ödeme kaydedici cihaz Genel Tebliğinin 4 üncü Bölümünde yapılan açıklamalar çerçevesinde hurdaya ayrılacaktır. Cihazı hurdaya ayrılan mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazları almak suretiyle kanuni yükümlülüklerini yerine getireceklerdir.
Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullanan mükellefler 1Ocak 2013 tarihinden itibaren bu cihazlar yerine EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.
Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler, faaliyetlerinde 1Ocak 2013 tarihinden itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorundadırlar.
69 Seri No’lu Genel Tebliğ sirkülerimiz ekindedir.
Saygılarımızla.
 
 
 

 

EkBoyut
SİRKÜLER-04-07-Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu hakkında genel tebliğ yayımlandı.doc 377.5 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.