Sirküler

Devreden yatırım indiriminin endekslenmesi.

Yıl: 
2013

SİRKÜLER

01/15

07/01/2013

 

 

KONU:

 

* Devreden yatırım indiriminin endekslenmesi.

 

DEVREDEN YATIRIM İNDİRİMİNİN ENDEKSLENMESİ:

 

2011 Yılından devreden yatırım indirimi istisnasının 2012 yıl sonu itibariyle endekslenmesinde dikkate alınacak oranlar aşağıdaki şekildedir:

 

A. Geçici 61 İnci Madde Kapsamındakilerde:

 

Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 61 inci madde kapsamında aynı Kanunun 4842 sayılı Kanunla yürürlükten kaldırılmadan önceki Ek 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 ncı maddeleri çerçevesinde yapılan yatırımlar nedeniyle hesaplanan ve kazanç yetersizliği dolayısıyla kullanılamayıp sonraki yıllara devreden yatırım indirimi tutarları (1998 ve sonrasında alınan yatırım teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımlardan sağlananlarda)  yeniden değerleme oranında arttırılarak dikkate alınmaktadır.

 

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan 10 Kasım 2012  tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 419 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile; 2012 yılına ilişkin yeniden değerleme oranı % 7,80  olarak açıklanmıştır.

 

B. 19 uncu Madde Kapsamında Yapılan Yatırımlarda:

 

Gelir Vergisi Kanununun mülga 19 uncu maddesi kapsamında yapılan yatırımlar üzerinden hesaplanan ancak kazanç yetersizliği nedeniyle kullanılamayıp sonraki yıla devreden yatırım indirimi tutarları üretici fiyatları genel endeksinde meydana gelen artış oranında arttırılarak dikkate alınmaktadır

 

2012 yılına ilişkin olarak uygulanacak olan artış oranı müşavirliğimizce % 2,45  olarak hesaplanmıştır.

 

Saygılarımızla,


 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.