Sirküler

E-Fatura Başvurusu 2 Eylül 2013 Tarihinde Sona Erecektir.

 

SİRKÜLER

08/06

29/08/2013

 

 

 

KONU:

* e-Fatura Başvurusu 2 Eylül 2013 Tarihinde Sona Erecektir.

421 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği ile e-Fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin 2 Eylül 2013* PAZARTESİ tarihine kadar e-fatura uygulamasına BAŞVURMALARI ve 2013 yılının sonuna kadar fiilen e-fatura sistemini kullanmaya başlamaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar başvuran mükelleflerin 31.12.2013 tarihine kadar fiilen e-fatura uygulamasına geçmeleri gerekmektedir. Diğer bir ifade ile 2 Eylül 2013 Pazartesi günü e-faturaya başvuru için son gün olup, fiilen e-fatura uygulamasına geçiş tarihi en son 31.12.2013’tür.

 

İlgili Tebliğ’lerde, bu zorunluluklara uyulmaması halinde vergi kanunlarının ön gördüğü cezai hükümlerin tatbik edileceği açıklanmıştır.


e-Fatura uygulamasına başvurular kağıt ortamında yapılabileceği gibi www.efatura.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda da yapılabilmektedir. Başvuru usulleri ve e-fatura hakkında ilgili internet sitesine bakılabilir.


  
(*) ”213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 18 inci maddesine göre 1 Eylül 2013 tarihi hafta sonuna (Pazar gününe) denk geldiği için 421 sıra nolu VUK Genel Tebliği ile 1 Eylül olarak belirlenen son başvuru günü 2 Eylül 2013 Pazartesi tarihine uzamıştır.”

 

Saygılarımızla,

 

 

 

 

 

“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.