Sirküler

Elektrik ve doğalgaz abone bilgileri ile tüketim bilgilerinin gönderilme süresi uzatıldı.

KONU:

 

* Elektrik ve doğalgaz abone bilgileri ile tüketim bilgilerinin gönderilme süresi uzatıldı.

 

 

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONE BİLGİLERİ İLE TÜKETİM BİLGİLERİNİN GÖNDERİLME SÜRESİ UZATILDI:

 

7 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 420 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile  elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri ve OSB tüzel kişiliklerine; elektrik ve doğalgaz abone bilgileri ile (işyerleri için) tüketim bilgilerini takip eden ayın 14 ü sonuna kadar internetten Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderme zorunluluğu getirilmiştir.

Ocak 2013 dönemine ilişkin olarak bu bilgilerin gönderilme süresinin sonu 14 Şubat 2013 iken, aşağıdaki GİB sirküleri ile bu süre 14 Mart 2013 saat:24.00 a kadar uzatılmıştır.

Diğer taraftan, yine 420 No’lu Genel Tebliğ uyarınca istenilen 1 Ocak 2013 öncesi aktif abonelerle ilgili bilgilerin gönderilme süresi de 14 Mart 2013 saat:24.00 a kadar uzatılmıştır.

Saygılarımızla,

 

   
Ek Boyut
SİRKÜLER-02-03-Elektrik ve doğalgaz abone bilgileri ile tüketim bilgilerinin gönderilme süresi uzatıldı.docx 148.91 KB
 
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.