Sirküler

İndirimli orana tabi işlemlerle ilgili iadesi alınamayacak KDV tutarı.

Yıl: 
2013

SİRKÜLER

01/09

02/01/2013

 

 

KONU:

 

* İndirimli orana tabi işlemlerle ilgili iadesi alınamayacak KDV tutarı.

 

 

İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERLE İLGİLİ İADESİ ALINAMAYACAK KDV TUTARI:

 

İndirimli orana tabi mal teslimi ve hizmet ifası ile ilgili olarak yüklenilen ve indirimle giderilemeyen KDV tutarının belli bir sınırı aşan kısmı Maliye Bakanlığı’nca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde mükellefe iade edilebilmektedir.

 

2012 yılına ilişkin  iadeler için sözkonusu yıllık sınır (iade edilmeyecek tutar) 15.800 TL olup, 2013 yılına ilişkin iadelerdeki yıllık sınır ise 17.000 TL olarak dikkate alınacaktır.

 

Konuyla ilgili olarak 31 Aralık 2012 tarihli (4.Mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanan 121 Seri No’lu KDV Genel Tebliği aşağıda sunulmuştur.

 

 

Saygılarımızla,

 

EkBoyut
SİRKÜLER-01-09-İndirimli orana tabi işlemlerle ilgili iadesi alınamayacak KDV tutarı.docx 141.78 KB
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.
SİRKÜLER-01-09-İndirimli orana tabi işlemlerle ilgili iadesi alınamayacak KDV tutarı.docx

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.