Sirküler

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili hatırlatma

SİRKÜLER

12/07

24/12/2013

 

KONU:

* İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili hatırlatma.

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU İLE İLGİLİ HATIRLATMA:

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Kanunu’nun işverenlere bazı yükümlülükler getiren 6. ve 7. Maddelerinin yürürlük tarihi aşağıdaki şekildedir:

1) 4857 sayılı İş Kanununun mülga 81 inci maddesi kapsamında çalışanlar hariç kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1.7.2016 tarihinde,

2) 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1.1.2014 tarihinde.

Yukarıda sayılanlar dışında kalan işyerlerinde ise anılan hükümler 2013 yılı başında yürürlüğe girmiş durumdadır.

6331 sayılı Kanun sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.

 

Saygılarımızla,

 

 

 

 

“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.