Sirküler

KDV Tevkifatıyla ilgili değişiklikler yapıldı.

KONU:

 

* KDV Tevkifatıyla ilgili değişiklikler yapıldı.

 


KDV TEVKİFATIYLA İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI:

 

KDV Tevkifatı yapılacak işlemleri belirleyen ve tevkifatla ilgili usul ile esasları düzenleyen 117 Seri No’lu KDV Genel Tebliğinde 26 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 122 Seri No’lu KDV Genel Tebliği ile bazı değişiklikler yapılmıştır. (Tevkifat uygulaması sırasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 63 No’lu KDV Sirkülerine de bakılmasında fayda bulunmaktadır)

 

Sözkonusu değişiklikler 1 Mart  2013 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiş olup,

ana başlıklar itibariyle şu şekildedir:

 

 

* Kurşun külçe teslimleri KDV tevkifatı kapsamına dahil edildi.

 

* Kurşun ürünlerinin teslimleri KDV tevkifatı kapsamına dahil edildi.

 

* Bakır, çinko, alüminyum ve kurşun ürünlerinin tesliminde uygulanacak KDV tevkifat oranı 5/10 olarak belirlendi. (eski oran 7/10 idi)

 

* İstisnadan vazgeçenlerin KDV  li hurda ve atık teslimlerindeki KDV tevkifatı oranı 5/10 olarak değiştirildi. (eski oran 9/10 idi)

 

* Ağaç ve orman ürünleri teslimlerindeki KDV tevkifat oranı 5/10 olarak değiştirildi.

( eski oran 9/10 idi)

 

* Bazı tevkifata tabi işlemlerle ilgili incelemesiz ve teminatsız mahsuben ve nakden iade sınırları 1 Mart 2013 ten itibaren yapılacak iade talepleri için 4.000 TL na yükseltildi. (eski tutar 2.000 TL idi)

 

* Tevkifata tabi işlemlerle ilgili iade alacağının 2 no’lu KDV beyannamesinden kaynaklanan kdv borcuna mahsup edilebileceği yönünde 4hüküm eklendi.

 

* Mahsuben alınan ve vergi inceleme raporuna bağlanan iade alacakları ile ilgili düzenleme yapıldı.

 

 

 

 

 

   
Ek Boyut
SİRKÜLER-02-13-KDV Tevkifatıyla ilgili değişiklikler yapıldı.docx 151.87 KB
 
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.