Sirküler

Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı % 2 olarak sabitlendi.

Yıl: 
2013

 

SİRKÜLER

01/26

31.01.2013

 

 

KONU:

 

* Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı % 2 olarak sabitlendi.

 

KISA VADELİ SİGORTA KOLLARI PRİM ORANI % 2 OLARAK SABİTLENDİ:

 

19 Ocak 2013  tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan  6385  sayılı Kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile diğer bazı Kanunlarda değişiklikler yapılmıştır.

 

6385 sayılı Kanunun 9. Maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 81. Maddesinin “c” fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

“c) Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı, sigortalının prime esas kazancının %2’sidir. Bu primin tamamını işveren öder. Bu oranı %1,5 oranına düşürmeye ya da %2,5 oranına artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.”

6385  sayılı Kanuun 10 . Maddesi ile ise; 5510 sayılı Kanunun  Kısa Vadeli Sigorta Kolları Prim Tarifesi Ve İşkollarının Ve İşlerin Tehlike Sınıf Ve Derecelerinin Belirlenmesi” başlıklı 83. Maddesi ile  “Tehlike Sınıf Ve Derecelerini Etkileyebilecek Değişiklikler” başlıklı 84. Maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Böylece;  yapılan işin tehlike sınıf ve derecesine göre farklı oranlarda kısa vadeli prim uygulamasına son verilmiş olmaktadır.

6385 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Kanunda yapılan yukarıdaki değişiklikler 1 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe girecektir.  Bu tarihe Kadar eski hükümlerin uygulacağı tabiidir.

6385 sayılı Kanun ile yapılan diğer değişiklikleri görmek için anılan Kanuna http://www.resmigazete.gov.tr/default.aspx  adresinden ulaşılması mümkündür.

Saygılarımızla.

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.