Sirküler

Kısa Vadeli Sigorta Prim Oranına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumunun Duyurusu

 

SİRKÜLER

09/03

12/09/2013

 

 

 

KONU:

* Kısa Vadeli Sigorta Prim Oranına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumunun Duyurusu

 

KISA VADELİ SİGORTA PRİM ORANINA İLİŞKİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN DUYURUSU

 

19.01.2013 tarih 28533 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6385 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 81/1-c maddesinde değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklik ile 4/1-a kapsamında sigortalı çalıştıran işverenler ile 4/1-b kapsamındaki sigortalıların kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2 olarak sabitlenmiştir. Uygulama  1 Eylül 2013 tarihinden geçerli olmak üzere, %2 olarak uygulanacaktır.

 

 

2013/Eylül ayına ilişkin düzenlenecek olan aylık prim ve hizmet belgesinden başlanılarak yapılacak olan bu işlem Sosyal Güvenlik Kurumunun programlarından kaynaklanan bir hata nedeniyle 03/09/2013 tarih ve saat 16:15 ila 04/09/2013 tarih ve saat 10:45 arasında 2013/Temmuz ve 2013/Ağustos aylarına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerini ve toplu iş sözleşmelerine istinaden geriye yönelik olarak ödenmesine karar verilen aylara ilişkin düzenlenen aylık prim ve hizmet belgelerini onaylayan işverenler için de 2 olarak dikkate alınmıştır.

 

Bu bağlamda, 03/09/2013 tarih ve saat 16:15 ila 04/09/2013 tarih ve saat 10:45 arasında aylık prim ve hizmet belgelerini onaylayan işverenlerin aylık prim ve hizmet belgelerinin gönderilmesi gereken yasal süreyi de dikkate alarak onayladıkları aylık prim ve hizmet belgelerini iptal etmeleri ve yeniden ek nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi düzenlemeleri gerekmektedir.

 

Konuyla ilgili SGK duyurusu ekte sunulmuştur.

 

 

Saygılarımızla,

 

 

“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.