Sirküler

ÖTV değişiklikleri

SİRKÜLER

12/03

05/12/2013

 

KONU:

 

* ÖTV değişiklikleri

 

ÖTV DEĞİŞİKLİKLERİ

 

1 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/5595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılan değişiklikler aşağıdaki şekilde özetlenebilir:

 Oto biodizel ile harmanlanan bazı motorin türlerinde ÖTV hesaplanma şekli değiştirilmiş, fazla ödenen verginin iadesi imkanı getirilmiştir.Buna bağlı olarak 2006/1202 sayılı Karar yürürlükten kaldırılmıştır. (Kararın 3,7 ve 8. Maddeleri) Yeni düzenlemeler 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecektir.

 Aşağıdaki değişiklikler ise 2 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir:

 (I) Sayılı listenin (B) cetvelindeki malların bu listeye dahil olmayan malların üretiminde kullanımı halinde 2012/3792 sayılı Karara göre hesaplanan vergiler ile daha önce ödenen vergiler arasındaki fark mükellefe iade edilebilmektedir.Karar ekindeki liste güncellenmiştir.(2013/5595 sayılı Kararın 4. Maddesi)

 (I) Sayılı listenin (B) cetvelindeki bazı baz yağların 2012/3792 sayılı Kararın 3. Maddesinde sayılan (yine aynı cetveldeki) malların imalinde kullanılması ve daha sonra imal edilen bu malların ihraç edilmesi yada ihraç kaydıyla teslim edilerek ihracının gerçekleşmesi halinde, baz yağlar için Karara belirtilen ÖTV tutarının uygulanarak daha önce ödenen fazla verginin iadesi imkanı sağlanmıştır. Bu Kararın 3. Maddesindeki liste de değiştirilmiştir.(2013/5595 sayılı Kararın 5. Maddesi)

 

Saygılarımızla,

 

 

 

                                                                                  

“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.