Sirküler

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik yapıldı.

KONU:

 

*Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik yapıldı.

 

 

YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI:

 

15 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/4288 sayılı Kararla, 2012/3305 sayılı Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da bazı değişiklikler yapılmıştır.

 

Yapılan değişiklikler aşağıdaki şekilde özetlenebilir;

 

*Kara taşıtları ile ilgili bazı yatırımların ve Maden Kanunu kapsamındaki bazı elektrik üretimi yatırımlarının  Kararın 17. Maddesinde düzenlenmiş olan Öncelikli Yatırım Konuları arasına dahil edilmiştir.

 

*Bu karar kapsamındaki teşviklerden yararlananların diğer kamu desteklerinden yararlanamayacağı hakkındaki 29. Maddeye;sadece sübvansiyonlu kredi desteğinden yararlanan yatırımların (faiz desteği hariç) bu kararın desteklerinde yararlanabileceğine dair hüküm eklenmiştir.

 

* Karar ekindeki “Teşvik Edilmeyecek Veya Teşviki Belirli Şartlara Bağlı Yatırım Konuları” listede yer alan “Doğalgaza dayalı elektrik üretimi yatırımları ” sırasına parantez içinde “ 19.6.2012 tarihinden önce Enerji Piyasası Düzenleme Kurumumda lisansı alınmış yatırımlar hariç” ifadesi eklenmiştir.

 

2013/4288 sayılı Karar aşağıda sunulmuştur.

 

Saygılarımızla,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
Ek Boyut
SİRKÜLER-02-05-Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik yapıldı.docx 635.53 KB
 
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.