Sirküler

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla ilgili İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın duyurusu

SİRKÜLER

10/01

04/10/2013

 

 

 

KONU:

 

* Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla ilgili İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın duyurusu

 

YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARLA İLGİLİ İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NIN DUYURUSU

15 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 426 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde, mükelleflerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımına geçme zorunluluklarının başlama tarihleri belirtilmişti.29 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 427 Sıra No’lu Genel Tebliğle sözkonusu tarihlerin bir kısmı uzatılmıştır.

 

Buna göre ; faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar 01/10/2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorundadırlar.

 

Konu ile ilgili olarak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın duyurusu aşağıda yeralmaktadır.

 

Saygılarımızla,

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.