Sirküler

Yurtdışındaki varlıklara vergi avantajı sağlayan Kanun maddesiyle ilgili beyanda bulunma süresi uzatıldı.

SİRKÜLER

07/12

31/07/2013

 

 

 

KONU:

 

* Yurtdışındaki varlıklara vergi avantajı sağlayan Kanun maddesiyle ilgili beyanda bulunma süresi uzatıldı.

 

 

YURTDIŞINDAKİ VARLIKLARA VERGİ AVANTAJI SAĞLAYAN KANUN MADDESİYLE İLGİLİ BEYANDA BULUNMA SÜRESİ UZATILDI:

 

6486 sayılı Kanun ile Gelir Vergisi Kanunu’na eklenen Geçici 85. Maddeyle; yurtdışındaki varlıklarını belli şartların sağlanması halinde 31 Temmuz 2013 tarihine kadar vergi dairelerine beyan eden yada banka veya aracı kurumlara bildirenlere bazı vergi avantajları sağlanmaktadır.

 

31 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/5174 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile beyan yada bildirim süresi 31 Ekim 2013 tarihine kadar (bu tarih dahil) uzatılmıştır.

 

Süreyi uzatan Bakanlar Kurulu Kararı ile sözkonusu Kanun hükümlerine ilişkin açıklamalarımıza (hatırlatma amacıyla) aşağıda yer verilmiştir.

 

Saygılarımızla,

 

 

 

 

“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.