Sirküler

Aerosol üretiminde kullanılan LPG için ödenen ÖTV nin iadesine ilişkin genel tebliğ yayımlandı.

 

 

 

SİRKÜLER

10/09

 

 

27/10/2014

 

KONU:

* Aerosol üretiminde kullanılan LPG için ödenen ÖTV nin iadesine ilişkin genel tebliğ yayımlandı.

AEROSOL ÜRETİMİNDE KULLANILAN LPG İÇİN ÖDENEN ÖTV NİN İADESİNE İLİŞKİN GENEL TEBLİĞ YAYIMLANDI.

2014/6881 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile; mevcut tarifeye göre Özel Tüketim Vergisi ödenerek teslim edilen LPG nin, imalatçılar tarafından tarafından aerosol üretiminde kullanılmış olduğunun tespiti halinde, ÖTV nin sıfır olarak uygulanacağına yönelik düzenleme yapılmıştır.

26 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 36 Seri No’lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğinde; yukarıda belirtilen karar kapsamında indirimli vergi uygulamasından kaynaklanan fazla ödenmiş verginin aerosol üreticilerine iade edilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

 

 

Saygılarımızla,

 

 

 

 

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.