Sirküler

Elektrik piyasasında lisans sahibi tüzel kişilerin 28 Kasım 2014 tarihine kadar kayıtlı elektronik posta adresi (KEP) almaları gerekmektedir.

 

 

 

 

SİRKÜLER

11/04

 

                       20/11/2014

 

KONU:

* Elektrik piyasasında lisans sahibi tüzel kişilerin 28 Kasım 2014 tarihine kadar kayıtlı elektronik posta adresi (KEP) almaları gerekmektedir.  

 

ELEKTRiK PiYASASINDA LiSANS SAHiBi TÜZEL KiŞiLERiN 28 KASIM 2014 TARiHiNE KADAR KAYITLI ELEKTRONiK POSTA ADRESi (KEP) ALMALARI GEREKMEKTEDiR :

Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’ nca yayımlanan 07 Kasım 2014 tarihli duyuru ile Elektrik piyasasında lisans sahibi tüzel kişilerin 28 Kasım 2014 tarihine kadar kayıtlı elektronik posta adresi (KEP) almaları gerekmektedir.

Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nun duyurusu aşağıda yeralmaktadır.

 

 

Saygılarımızla,

 

 

7.11.2014  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu

 

DUYURU

 

Elektrik Piyasasında Lisans Sahibi Tüzel Kişilerin Kayıtlı Elektronik Posta Adresi (KEP) Almasına İlişkin Duyuru

 

Bilindiği üzere; 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun “Tebligat” başlıklı 21 inci maddesinin birinci fıkrası “Kurumca bu Kanuna göre yapılacak her türlü tebligat hakkında 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uygulanır, ancak ilanen yapılacak tebligatlar Resmî Gazete’de yayımlanır.” hükmünü amirdir.

 

Diğer taraftan, 11/02/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununun “Elektronik tebligat” başlıklı 7/a maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere elektronik yolla tebligat yapılması zorunludur.” hükmü ile, 19/01/2013 tarihli ve 28533 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Tebligat Yönetmeliğinin “Elektronik tebligat adresi edinme” başlıklı 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “Elektronik tebligat hizmetinden yararlanacak muhatap, elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresi edinir.” ve “Elektronik tebligat hizmetinden yararlanma” başlıklı 7 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlere, elektronik yolla tebligat yapılması zorunludur…” hükümleri uyarınca, tebligatların elektronik yolla yapılabilmesi için anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresi edinmeleri zorunlu kılınmıştır.

 

Bu kapsamda; Kurumumuzca elektrik piyasasında önlisans/lisans başvurusunda bulunan veya önlisans/lisans sahibi tüzel kişilere yapılacak tebligatlar elektronik yolla gerçekleştirilecek olup, söz konusu tüzel kişilerin herhangi bir hak kaybına uğramaması için, Elektronik Tebligat Yönetmeliğinin “Elektronik tebligat hizmetinden yararlanma” başlıklı 7 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Kendilerine yalnızca elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu olan muhatapların, tebligat çıkarmaya yetkili merciler nezdindeki işlemlerinde elektronik tebligat adreslerini bildirmeleri zorunludur.” hükmü uyarınca;

 

http://www.btk.gov.tr/bilgi_teknolojileri/kayitli_elektronik_posta/kephs.php bağlantısında yer alan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından “kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcısı” olarak yetkilendirilmiş şirketlerden (http://www.ptt.gov.tr/, http://www.tnbkep.com.tr/ ve http://www.turkkep.com.tr/) temin edilecek elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresinin (Örneğin; …@...kep.tr) 28 Kasım 2014 tarihine kadar yazılı olarak Kurumumuz Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.

 

İlgili tüzel kişilere önemle duyurulur.

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.