Sirküler

Elektrik üretim lisans harçları hakkında GİB sirküleri yayımlandı

SİRKÜLER

04/04

 

08/04/2014

 

KONU:

* Elektrik üretim lisans harçları hakkında GİB sirküleri yayımlandı.

 

ELEKTRİK ÜRETİM LİSANS HARÇLARI HAKKINDA GİB SİRKÜLERİ YAYIMLANDI:

Harçlar Kanunu’nda 2013 yılında yapılan değişiklik sonucunda 1 Ocak 2014 tarihinden yürürlüğe girmek üzere;

Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında, özelleştirme bedeli, lisans ihale bedeli ve su kullanım bedeli ödemeksizin hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretim faaliyetinde bulunanların (Kamu Kuruluşları hariç) bu faaliyetlerden elde ettikleri bir önceki yıl gayrisafi iş hasılatı üzerinden her yıl elektrik üretimi lisans harcı ödemesi yükümlülüğü getirilmiştir. (Kendi ihtiyaçları için kullanılan elektriğin bedeli bu hesaplamaya dahil edilmeyecektir)

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan 4 Nisan 2014 tarihli Harçlar Kanunu Sirküleri/13’ de harç uygulamasına ilişkin açıklamalar yapılmıştır.

Gelir İdaresi Başkanlığı sirküleri aşağıda, kurumlar vergisi beyanname verme süresi içinde verilmesi gereken Elektrik Üretimi Lisans Harcı Bildirimi ise ekte sunulmuştur.

 

Saygılarımızla,

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.