Sirküler

Geçici Vergi beyannamesinin (Ekim-Aralık 2013 Dönemi) verilme süresi Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

SİRKÜLER

02/02

12/02/2014

 

 

KONU:

 

* Geçici Vergi beyannamesinin (Ekim-Aralık 2013  Dönemi) verilme süresi Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

 

 

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİNİN (EKİM- ARALIK 2013 DÖNEMİ) VERİLME SÜRESİ PAZARTESİ GÜNÜ SONUNA KADAR UZATILDI:

 

Gelir İdaresi Başkanlığı’nca yayımlanan 11 Şubat 2014 tarihli Gelir Vergisi Sirküleri/94 ile;

 

14 Şubat 2014 tarihi akşamına kadar verilmesi gereken Ekim-Aralık/2013 dönemine ait geçici vergi beyannamesinin verilme süresinin 17 Şubat 2014 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldığı açıklanmıştır.

Sözkonusu Başkanlık sirküleri aşağıda mevcuttur.

Saygılarımızla,

 

 

Ekim-Kasım-Aralık 2013 Dönemine ait Dördüncü Üç Aylık Geçici Vergi Beyannamesinin Verilme Süresinin Uzatılması.
 

 

 

Tarih

11/02/2014

Sayı

GVK-94/2014-1/ Beyan Verme Sürelerinin Uzatılması

Kapsam

 

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

Gelir Vergisi Sirküleri/94

 Konusu

:Ekim-Kasım-Aralık 2013 Dönemine ait Dördüncü Üç Aylık Geçici Vergi Beyannamesinin Verilme Süresinin Uzatılması.

Tarihi

: 11/2/2014

Sayısı

: GVK-94/2014-1/ Beyan Verme Sürelerinin Uzatılması

 1. Giriş

Ekim-Aralık /2013 dönemine ilişkin dördüncü üç aylık geçici vergi beyannamesinin verilme süresinin uzatılması, bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.

2. Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin Verilme Süresinin Uzatılması

Yoğun iş yükü ile ilgili olarak Bakanlığımıza iletilen sorunlar nedeniyle, Vergi Usul Kanununun Mükerrer 28 inci maddesindeki yetkiye dayanılarak;

14 Şubat 2014 günü akşamına kadar verilmesi gereken gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süresi 17 Şubat 2014 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Beyanname verme süresinin uzatılması ödeme süresini etkilememektedir. Bu nedenle, mükelleflerin beyan ettikleri vergileri kanuni süresinde ödeyecekleri tabiidir.

Duyurulur.

      Mehmet ŞİMŞEK

        Maliye Bakanı

 
 
 
 
 
“Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.”
Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.