Sirküler

KDV iade Talepleri ile ilgili İnternet Vergi Dairesi Duyurusu

SİRKÜLER

08/06

 

11/08/2014

 

 

 

KONU:

* KDV iade Talepleri ile ilgili İnternet Vergi Dairesi Duyurusu.

KDV Genel Uygulama Tebliği gereğince iade taleplerinde aranılan belgelerden "İadesi Talep Edilen KDV Hesaplama Tablosu (Ek:19)" 01.07.2014 tarihinden itibaren İnternet Vergi Dairesi'nden gönderilmesi gerekmektedir. Detaylı açıklamaların yer aldığı "KDV İade Talebi Listelerinin İnternetten Gönderilmesi" ne ilişkin kılavuz GİB İnternet sitesinde güncellenmiştir. Güncellenmiş hali aşağıdaki linktedir.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/kdv_iadesi_duyuru_yeni.html

Ayrıca Katma Değer Vergisi Genel Tebliği kapsamında proje bazlı istisna talepleri girişi, İnternet Vergi Dairesi'nden (İnternet Vergi Dairesi / Bilgi Girişi / KDV İstisna Belgesi Talepleri kısmından) yapılacaktır. İstisna belgesine göre mal satacak mükelleflerin Internet Vergi Dairesi / Bilgi Girişi / KDV İstisna Belgesi Talepleri / İstisna Belgesi Satış Bilgisi Ekleme (satıcılar için) kısmından satış bilgisi gireceklerdir. Gelir İdaresi Başkanlığının duyurusu için aşağıdaki linki tıklayınız.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/html/KdvIstisnaTalepDuyuru.html

 

 

Saygılarımızla,

 

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.