Sirküler

KDV istisnası ile ilgili Türkiye- Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği yayımlandı.


SİRKÜLER

02/01

10.02.2014

 

 

KONU:

* KDV istisnası ile ilgili Türkiye- Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği yayımlandı.

 

KDV İSTİSNASI İLE İLGİLİ TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ KATILIM ÖNCESİ YARDIM ARACI (IPA) ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI:

8 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2 Sıra No’lu Türkiye – Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Çerçeve Anlaşması Genel Tebliği’nde;

5824 Sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan IPA Çerçeve Anlaşması ile ilgili 1 Sıra No’lu Tebliğin; KDV istisna sertifikası başvurusu yapılacak makam, başvuru talep dilekçesi, AT sözleşmesindeki değişikliklerde istenilen belgeler ve yapılacak işlemler ,  vergi dairesi başkanlığı ve defterdarlık gelir müdürlüğü’nce yapılacak işlemler,  vergi dairesi müdürlüğü’nce yapılacak işlemler, süresi sona eren AT sözleşmeleri kapsamındaki iadeler, ÖTV iadesi için istenilen belgeler, gelir ve kurumlar vergisi istisnası ve uygulaması, istisnanın uygulanması, ödenen MTV’lerin iadesine ilişkin hükümlerinin usul ve esasları konusunda değişiklikler  yapılmış  olup, ekte sunulmuştur.

 

Saygılarımızla.

 

 

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.