Sirküler

6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik yayımlandı.

SİRKÜLER

09/03

07/09/2015

KONU:

*6550 Sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik yayımlandı.

 

 6550 SAYILI ARAŞTIRMA ALTYAPILARININ DESTEKLENMESİNE DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLIŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

 

10.07.2014 tarih ve 29056 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunu 24.07.2014 tarih ve 07/07 sayılı sirkülerimizde duyurmuştuk.

Kalkınma Bakanlığı tarafından 28.08.2015 tarih ve 29459 sayılı resmi Gazete’de 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanunun uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik yayımlanmıştır.

Yayımlanan yönetmelik, araştırma altyapılarına yeterlik verilmesi, bu altyapıların çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi ile desteklenmesine dair hususları kapsamaktadır.  Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları bünyesinde bulunan araştırma altyapılarının, özel kanunlarının hükümlerine tabi olacağı ifade edilmiştir.

Söz konusu yönetmelik sirkülkerimiz ekindedir.

 

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.