Sirküler

E.Fatura uygulamasına dahil olanlar mal ihracatı işlemlerinde e.fatura düzenleyecektir.

SİRKÜLER

06/09

24/06/2015

 

KONU:

* E.Fatura uygulamasına dahil olanlar mal ihracatı işlemlerinde e.fatura düzenleyecektir.

 

E.FATURA UYGULAMASINA DAHİL OLANLAR MAL İHRACATI İŞLEMLERİNDE E.FATURA DÜZENLEYECEKTİR

421 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre; e.fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler kendi aralarındaki mal ve hizmet alım satımında e.fatura düzenlemek ve almak zorundadır. Ancak, e.fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler bu uygulama dışındaki mükelleflere kağıt ortamında fatura düzenlemektedir.

Bununla birlikte, 20 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 454 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel  Tebliği ile e.fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ihracat işlemlerinde  e.fatura düzenlemeleri zorunluluğu getirilmiştir.

454 No’lu Genel Tebliğdeki düzenleme aşağıdaki şekildedir:

 

“3. İhracat İşlemlerinde e-Fatura Uygulaması

e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesi kapsamındaki mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye'de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, bahsi geçen faturalarını da 1/1/2016 tarihinden itibaren e-fatura olarak düzenleyeceklerdir. Söz konusu faturaların e-fatura olarak düzenlenmesi ve gönderilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamadan yararlanma yöntemleri www.efatura.gov.tr adresinde yayımlanan "e-Fatura Uygulaması Gümrük İşlemleri Kılavuzu"nda ayrıntılı olarak açıklanacaktır.”

Genel Tebliğde yayımlanacağı belirtilen kılavuz uygulamaya açıklık getirecektir.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.