Sirküler

Elektronik Ticaret Faaliyetlerinin İzlenmesine İlişkin Tebliğ Taslağı Hazırlandı.

SİRKÜLER

09/06

16/09/2015

KONU:

*Elektronik Ticaret Faaliyetlerinin İzlenmesine İlişkin Tebliğ Taslağı Hazırlandı.

ELEKTRONİK TİCARET FAALİYETLERİNİN İZLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI HAZIRLANDI:

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik ticaret faaliyetlerinin izlenmesi çalışmaları kapsamında belli mükellef gruplarına sürekli bilgi verme zorunluluğu getirilmesine yönelik tebliğ taslağı hazırlanmıştır.

Yayımlanan taslağa göre;

  • Elektronik ticaret faaliyetlerinin izlenmesi çalışmaları kapsamında belli mükellef gruplarına sürekli bilgi verme zorunluluğu getirilmektedir. Sürekli Bilgi Verme Zorunluluğu Getirilenler;

-Aracı Hizmet Sağlayıcıları,

-Bankalar,

-Reklamcılık Hizmeti Aracıları,

-Kargo ve Lojistik İşletmeleri,

  • Bu düzenleme ile sürekli bilgi verme zorunluluğu getirilenler tarafından tebliğde bahsedilen işlemlere ilişkin bir aya ait bilgilerin, takip eden ayın son günü Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik ortamda gönderilmesi zorunluluğu getirilmiştir.
  • Gelir İdaresi Başkanlığı ile bankalar arasında yapılan veri aktarım protokollerinde istenilen bilgilerin güncelleneceği belirtilmiştir.
  • Zorunluluk getirilen mükelleflerin 01/01/2016 tarihinden itibaren gerçekleştirdikleri işlemlere ilişkin zorunluluk kapsamında istenen bilgileri hazırlamaya başlayacakları ve takip eden aydan itibaren gönderecekleri belirtilmiştir.
  • Bilgi verme zorunluluğu getirilen mükelleflere, Başkanlık sistemine iletmekle yükümlü oldukları bilgileri Vergi Usul Kanunun defter, kayıt ve belgeler için öngördüğü muhafaza süreleri içerisinde elektronik ortamda saklamak ve istenildiğinde elektronik araçlar ve ortamlar vasıtası ile ibraz etme yükümlülüğü getirilmektedir.

Tebliğ taslak halinde olup, henüz Resmi Gazete’de yayımlanmamıştır.

 

Tebliğ taslağı sirkülerimiz ekindedir.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.