Sirküler

Ev hizmetlerinde çalışanların ücretlerinde vergi istisnası uygulaması hakkında GİB sirküleri yayımlandı.

SİRKÜLER

04/06

09/04/2015

 

 

KONU:

* Ev hizmetlerinde çalışanların ücretlerinde vergi istisnası uygulaması hakkında GİB sirküleri yayımlandı.

 

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİNDE VERGİ İSTİSNASI UYGULAMASI HAKKINDA GİB SİRKÜLERİ YAYIMLANDI:

 

1 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tebliği ile; ev hizmetlerinde (ay içinde 10 günden az ve 10 gün yada daha fazla) çalıştırılanların sigortalılığı hakkında açıklamalar ve düzenlemeler yapılmıştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı yayımladığı sirküler ile, sözkonusu çalışanların elde ettikleri ücretlere ilişkin olarak Gelir Vergisi Kanunu’nun 23. Maddesinin 6. Bendinde yer alan istisna hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

 

Anılan vergi istisnası Maddesi aşağıdaki şekildedir:

 

“Hizmetçilerin ücretleri (Hizmetçiler özel fertler tarafından evlerde, bahçelerde, apartmanlarda ve ticaret mahalli olmayan sair yerlerde orta hizmetçiliği, süt ninelik, dadılık, bahçıvanlık, kapıcılık gibi özel hizmetlerde çalıştırılanlardır.) (Mürebbiyelere ödenen ücretler istisna kapsamına dahil değildir.)"

 

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sirküleri aşağıda sunulmuştur.

 

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.