Sirküler

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı elektronik tebligat sistemine ilişkin yönetmelik yayımlandı.

SİRKÜLER

04/02

01/04/2015

 

KONU:

* Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı elektronik tebligat sistemine ilişkin yönetmelik yayımlandı.                                                                                                                          

MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI:

30 Mart 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) tarafından; bankalar, sermaye piyasası aracı kurumları, finansal kiralama, faktoring, finansman şirketleri, sigorta ve emeklilik şirketleri, portföy yönetim şirketleri, MKK ve PTT Anonim Şirketine elektronik ortamda tebligat yapılması zorunluluğu getirildi.

Yukarıda sayılanlar dışında kalan ve 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanununda yükümlü olarak belirtilenler kendilerine bu yönetmelik kapsamında elektronik tebligat yapılması için Başkanlığa başvuru yapabilecekledir.

Bu Yönetmelik kapsamında kendilerine elektronik tebligat yapılacak kişi, kurum ve kuruluşlar faaliyet iznini aldıktan sonra 90 gün içinde MASAK Başkanlığına hesap açılması için başvuruda bulunacaktır. Halen faal olan yükümlüler ise 30 Mart 2015 tarihinden itibaren 90 gün içinde başvuru yapacaklardır.

Yönetmelik aşağıdadır.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.