Sirküler

Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listede yeralan mallara ilişkin tebliğ yayımlandı.

SİRKÜLER

08/02

12/08/2015

KONU:

*Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listede yeralan mallara ilişkin tebliğ yayımlandı.

 

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNUNA EKLİ (III) SAYILI LİSTEDE YERALAN MALLARA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI:

08.08.2015 tarihli ve 29439 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (III) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde; Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (III) sayılı listede yer alan mallara ilişkin hükümler ile bu hükümlerle ilgili ÖTV Kanununun uygulanmasına dair usul ve esaslara yönelik açıklamalara yer verilmiştir. 

ÖTV Kanununa ekli (III) sayılı listenin;

-(A) cetvelinde kolalı gazozlar ve alkollü içkiler,

-(B) cetvelinde tütün ve tütün mamulleri yer almaktadır.

Tebliğ 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Bu Tebliğin yayımından önce yürürlükte bulunan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğlerinin, Kanuna ekli (III) sayılı liste uygulamasına ilişkin bölümleri, bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yürürlükten kalkacaktır.

 

Uygulama Genel Tebliği ve ekleri sirkülerimiz ekinde sunulmuştur.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.