Sirküler

Sinema, tiyatro, konser, spor müsabakaları ve benzeri etkinlikler için bilet düzenleyen mükelleflerin elektronik ortamda bilet düzenlemelerine ilişkin tebliğ yayımlandı.

SİRKÜLER

12/21

29/12/2015

 

KONU:

*Sinema, tiyatro, konser, spor müsabakaları ve benzeri etkinlikler için bilet düzenleyen mükelleflerin elektronik ortamda bilet düzenlemelerine ilişkin tebliğ yayımlandı.

SİNEMA, TİYATRO, KONSER, SPOR MÜSABAKALARI VE BENZERİ ETKİNLİKLER İÇİN BİLET DÜZENLEYEN MÜKELLEFLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA BİLET DÜZENLEMELERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI:

25 Aralık 2015 tarihli ve 29573 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 463 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde; sinema, tiyatro, konser, spor müsabakası ve benzeri etkinlikler için bilet düzenleyen mükelleflerin elektronik ortamda bilet düzenlemelerine ilişkin usul ve esaslara yer verilmiştir. Ayrıca tebliğde elektronik bilet düzenleyenlerin düzenledikleri elektronik biletleri muhatabına iletmeleri ile bu vesikaları muhafaza ve ibraz etmelerine ilişkin usul ve esaslar da açıklanmıştır.  

Elektronik bilet uygulamasından yararlanmak isteyen mükelleflerin tebliğde belirlenen şartları taşıması gerekmektedir.  Bu şartlar;

a) 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında getirilen e-Fatura Uygulamasından yararlanma iznine sahip olmaları,

b) Bu Tebliğde açıklanan usul ve esaslara uygun olarak, e-Biletleri düzenleyebilme ve e-biletleri sunabilme konusunda hazırlıklarını tamamlamış olmaları,

c)  Tebliğin 10 uncu maddesinde belirlenen raporlama gereksinimlerinin karşılanması hususunda gerekli altyapı ve hazırlıklarını tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Söz konusu Genel Tebliği aşağıdadır.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.