Sirküler

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri Resmi Gazete’de Yayımlanmak Üzere Başbakanlığa Gönderilmiştir

SİRKÜLER

12/08

23/12/2015

Konu:
*Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri Resmi Gazete’de Yayımlanmak Üzere Başbakanlığa Gönderilmiştir.

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞLERİ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMAK ÜZERE BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLMİŞTİR:
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde aşağıda yeralan Vergi Usul Kanunu Tebliğlerinin Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiğini duyurmuştur.

Tebliğlere ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir.

1- 454 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 3. Bölümüyle de Değişiklik Yapılmasına dair 461 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin ihracat ve yolcu beraberi eşya ihracı işlemlerine ait faturaların e-Fatura olarak düzenlenme zorunluluğu başlangıç tarihi 1.1.2017 olarak yeniden belirlenmektedir.

2- Hava Yolu ile Yurt İçi veya Yurt Dışı Yolcu Taşımacılığı İşi ile İştigal Eden Mükelleflerin Elektronik Ortamda Bilet Düzenlemelerine İlişkin 462 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile hava yolu ile yurt içi veya yurt dışı yolcu taşımacılığı işi ile iştigal eden mükelleflerin, elektronik ortamda bilet düzenlemeleri, düzenledikleri e-Biletleri muhatabına iletmeleri ile bu belgeleri muhafaza ve ibraz etmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlenmektedir.

3- Sinema, Tiyatro, Konser, Spor Müsabakası ve benzeri Etkinlikler İçin Bilet Düzenleyen Mükelleflerin Elektronik Ortamda Bilet Düzenlemelerine İlişkin 463 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, sinema, tiyatro, konser, spor müsabakası vb. etkinlikler için bilet düzenleyen mükelleflerin elektronik ortamda bilet düzenlemeleri, düzenledikleri elektronik biletleri muhatabına iletmeleri ile bu vesikaları muhafaza ve ibraz etmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlenmektedir.

4- Elektronik ticaret faaliyetlerinin izlenmesi çalışmaları kapsamında belli mükellef gruplarına sürekli bilgi verme ve internetten satışı yapan mükellefler için e-Arşiv fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu getirilmesine yönelik 464 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, ile 01.01.2016 tarihine kadar e-Arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu bulunanlarda süre uzatılmayıp, e-Arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu kapsamı genişletilmektedir.

 5- 465 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile;

Mükelleflerlere kullanılma zorunluluğu getirilen Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların GİB Bilgi İşlem Sistemine kaydı, kullanıcılara satışı ve satış sonrası servisi vb. işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesine dair usul ve esasların belirlenmektedir.

6- 466 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti bulunan mükelleflerin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları kullanma mecburiyetinin başlama tarihleri yeniden belirlenmektedir. 

Yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen taslak tebliğler sirkülerimiz ekindedir.

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.