Sirküler

Yeni Nesil ÖKC’lerin Gelir İdaresi Başkanlığı Sistemine kaydı, satışı ve devri işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesine ilişkin tebliğ yayımlandı.

SİRKÜLER

12/22

29/12/2015

 

KONU:

*Yeni Nesil ÖKC’lerin Gelir İdaresi Başkanlığı Sistemine kaydı, satışı ve devri işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesine ilişkin tebliğ yayımlandı.

YENİ NESİL ÖKC’LERİN GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI SİSTEMİNE KAYDI, SATIŞI ve DEVRİ İŞLEMELERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI:

25 Aralık 2015 tarihli ve 29573 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 465 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde; mükelleflere kullanılma zorunluluğu getirilen Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine kaydı, kullanıcılara satışı ve satış sonrası servisi, devri, kapatılması, hurdaya ayrılması işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesine dair usul ve esasların belirlenmesine yönelik açıklamalara yer verilmiştir.

Söz konusu Genel Tebliğ aşağıdadır.

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.