Sirküler

Gelir İdaresi Başkanlığı Tarafından e-fatura ve e-bilet Uygulamalarına İlişkin Duyurular Yayımlanmıştır.

SİRKÜLER

07/19

27.07.2017

KONU :

* Gelir İdaresi Başkanlığı Tarafından e-fatura ve e-bilet Uygulamalarına İlişkin Duyurular Yayımlanmıştır.

 

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN E-FATURA VE E-BİLET UYGULAMALARINA İLİŞKİN DUYURULAR YAYIMLANMIŞTIR

 

Gelir İdaresi Başkanlığı efatura.gov.tr internet sitesinde e-fatura ve e-bilet uygulamalarına ilişkin duyurular yayımlamıştır. Söz konusu duyurular sirkülerimizin içeriğini oluşturmakta olup duyurulara aşağıda yer verilmiştir.

  • e-Fatura Uygulamasından Özel Entegratör aracılığı ile yararlanan mükelleflerin, Özel Entegratörler tarafından hesaplarının kapatılması sonucunda GİB Portal hesapları Başkanlık tarafından otomatik olarak aktif hale gelmektedir. Bu nedenle, nevi değişikliği, birleşme veya işi bırakma (terk) gibi nedenlerle özel entegratörüne başvurarak e-Fatura hesaplarını kapattıran mükelleflerin sorun yaşamamaları için, Özel Entegratörleri tarafından, kapatma işlemi sonrasında uyarılması ve söz konusu mükelleflerin durum hakkında GİB’e bilgi vermeleri (dilekçe ile) sağlanmalıdır.
  • Elektronik bilet raporlarının, belirlenen veri formatı ve standardına uygun olarak hazırlanması ve ilgili raporun Gelir İdaresi Başkanlığı sistemine yüklenmesi amacıyla “Etkinlik e-bilet Rapor Kılavuzu” hazırlanmıştır.

“Etkinlik e-bilet Rapor Kılavuzuna “aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz.

http://www.efatura.gov.tr/dosyalar/ebilet/Etkinlik_e- Bilet_Raporu_Kilavuzu_21.07.2017.pdf

  • İhracat e-faturası üzerinde ihracat yapılan alıcıya ait bilgilerin gösterilmesi gerekmekte olup Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bilgilerinin bulunması gerekmemektedir.

 

Saygılarımızla,

Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Sürekli güncel ve doğru bilgi sunumuna özen gösterilmesine karşın bu bilgiler her zaman her durumda doğru olmayabilir. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın , bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir. Nexia Türkiye ve AS Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.’ye, işbu dokümanın içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İletişim

© Copyright 2019 As Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.